Villa Maria Estate

Social Wines / Tuottajat / Villa Maria Estate

Villa Maria on ollut Uuden-Seelannin arvostetuin viinintuottaja jo 35 vuoden ajan. Talo on saavuttanut menestystä ympäri maailmaa ja se on suomalaisillekin varsin tuttu: melkein jokaisesta Alkosta löytyy Villa Marian viinejä.

Talo on perustettu vuonna 1961 aluksi vain puolen hehtaarin viinitarhana, ja se on ensiaskeleistaan kasvanut yhdeksi Uuden-Seelannin suurimmista laatuviinien tuottajista. Sillä on tarhoja sekä eteläisellä että pohjoisella saarella miltei kaikilla Uuden-Seelannin isoilla viinialueilla, ja se tuottaa mahtavan määrän luonteikkaita ja hienostuneita viinejä. Tila on edelleen perheomisteinen.

Villa Marian tutuimmat viinit ovat tyypillisiä Uuden-Seelannin viinejä: raikkaita, valtavan aromaattisia ja hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia Pinot Noireja.

Villa Marian tuoteportfolioon kuuluu yli 50 viiniä, joista 40% on luomuviljeltyjä. Jo olemassa olevien luomuviinien lisäksi muillakin tarhoilla ollaan siirtymässä luomuviljelyyn, ja tuottaja kiinnittää huomiota luonnonsuojeluun ja kestävään kehitykseen monella muullakin tavalla.

Villa Marian tutuimmat viinit ovat tyypillisiä Uuden-Seelannin viinejä: raikkaita, valtavan aromaattisia ja räjähtävän hapokkaita Sauvignon Blanceja sekä metsämarjaisia, silkkisia, tanssahtelevia Pinot Noireja, joissa maistuu syksyisen kostean metsän aromit. Lisäksi talo tekee erittäin aromikkaita viinejä myös muistakin rypäleistä kuten Rieslingistä ja Gewürztraminerista. Viinien laatu näkyy kaikessa: ne eivät ole myymälöiden halvimpia viinejä, mutta niiden taso tiedetään ja viineillä on laaja ystäväkunta.

Villa Marian klassikkoviinejä

villa-maria-400

Klassinen Uuden-Seelannin kipakan raikas Sauvignon Blanc. Täydellinen pari vuohenjuustolle!

villa_maria_lighter400

Alkoholi- ja kalorimäärältään kevyempi, hapokas ja raikas valkoviini. Karviaismarjaa ja mustaherukan lehteä.

villa-maria-ries-400

Aromikas Riesling esimerkiksi sipulipiirakalle tai aasialaisille ruoille lime-katkaravuista possuruoille.