Vidal Estate

Social Wines / Tuottajat / Vidal Estate

Vidal Estate

Alkujaan espanjalainen Anthony Joseph Vidal saapui Uuteen-Seelantiin 22-vuotiaana vuonna 1888. Ensimmäiset vuodet Vidal työskenteli setänsä Josep Solerin kanssa, jota pidetään uusseelantilaisen viinin pioneerina. Vidal istutti ensimmäiset omat köynnöksensä Hawkes Bayhin vuonna 1905, hevostalli muutettiin viinikellariksi ja Vidal Estate oli syntynyt.

Tänä päivänä Vidal Estate valmistaa viiniä edelleen Hawkes Bayssä useilla eri viinialueilla, mukaanlukien Gimblett Gravelsin alueella jossa lämpötila on keskimäärin alueen korkein. Osa Vidal Estaten viinien rypäleistä hankitaan myös Marlborough’sta, mutta erityisesti Gimblett Gravelsin alueelta tulee tuottajan tärkeimpiä tuotteita: moniulotteisia ja elegantteja Merlot-, Cabernet,- Syrah- ja Chardonnay-viinejä.

Vidal istutti ensimmäiset omat köynnöksensä Hawkes Bayhin vuonna 1905, hevostalli muutettiin viinikellariksi ja Vidal Estate oli syntynyt.

Vidal Estate on sitoutunut kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin. Luonnonmukaisella viljelyllä pystytään luomaan aito suhde viinitarhaan ja sen elinvoimaiseen laatuun. Vidal Estatella on useita sertifikaatteja luomutuotannon ja kestävän kehityksen kanssa, ja tilalla keskitytään viinitarhojen hyvään luonnonmukaiseen hoitoon ja pyritään välttämään kaikenlaisia keinotekoisia torjunta-aineita tai muita kemikaaleja.

Vidal Estate on nykyisin Villa Marian omistama, mutta toimii itsenäisesti ja valmistaa viinejään pääviinintekijä Hugh Crichtonin johdossa. Viinintuotanto tuli Crichtonin vastuulle vuonna 2006, ja mm. eurooppalaisilla viinintuottajilla työskennellyt Crichton on tuonut Vidal Estaten viineihin eleganssia ja tehnyt niistä huomattavan ruokaystävällisiä viinejä.