Schröder & Schÿler

Social Wines / Tuottajat / Schröder & Schÿler

Schröder & Schÿler on ranskalainen viininvalmistaja ja negociant, joka alunperin perustettiin vuonna 1739 hampurilaisen kauppiaan Jean-Henry Schÿlerin ja Jacques Schröderin toimesta. Schröder & Schÿler oli menestyksekäs kauppias ja mm. teki vienti- ja tuontikauppaa ympäri maailman niin Intiaan kuin Etelä-Afrikkaan. Kuuluisa tarina Ranskan vallankumouksen aikaan kertoo, kuinka Schröderin & Schÿlerin johtajat väistyivät täpärästi giljotiinilta.

Negociant-toiminnan myötä Schröder & Schÿler oli yksi suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista viinikauppiaista Bordeauxissa 1900-luvun alkupuolella. Tuolloin vielä negociantit itse saattoivat kypsyttää ja pullottaa viinejä, ja laittaa etiketteihin nimensä viinitalon alle.

Nykypäivänä Schröder & Schÿler omistaa useita Bordeaux’n alueen chateauita eli viinitaloa, joista kuuluisin on Château Kirwan. Lisäksi sopimusviljelijöidensä kanssa talo tuottaa viinejä käytännössä kaikilta Bordeaux’n isoilta ala-alueilta. Taloa johtaa Yann Schÿler, jo kahdeksannessa polvessa Schÿlerin perheessä.