Quinta da Romaneira

Social Wines / Tuottajat / Quinta da Romaneira

Quinta da Romaneira on yksi Portugalin historiallisista portviinin tuottajista Douron alueella. Romaneira omistaa alueelta paljon maata, Douro-joen rannalta jopa kolmen kilometrin matkalta. Romaneiran parhaat viinit tulevatkin jokivarren tarhoilta tai hyvin läheltä jokea, missä ilmasto ja maaperä soveltuu parhaiten punaisten rypäleiden viljelyyn.

Romaneiralla on yli 85 hehtaaria viinitarhoja, joissa kasvaa paikallisia punaisia portugalilaisrypäleitä kuten Touriga Nacionalia, Touriga Francaa, Tinta Rorizia (Tempranillo) ja Tinto Caoa. Romaneira viljelee myös joitakin valkoisia rypäleitä, ja kansainvälisistä rypäleistä Syrah’lla ja Petit Verdot’lla on kokeiltu viinintuotantoa lupaavin tuloksin.

Vuonna 2005 Quinta da Romaneira vaihtoi omistajaa ja uudet omistajat Christian Seely ja Antonio Agrellos rakennuttivat tilalle uuden viinilän. Sen avulla Romaneiran viinituotantoa pystyttiin modernisoimaan ja parantamaan, ja osittain maan alla sijaitsevissa rakennuksissa on myös hyvät olosuhteet viinien kellaroinnille.