Dr. Pauly-Bergweiler

Social Wines / Tuottajat / Dr. Pauly-Bergweiler

”Traditiota ei voi ostaa – se pitää ansaita vaivalla” – Dr. Peter Pauly

Dr. Pauly-Bergweilerin suvun viinintuotanto juontaa juurensa 1500-luvulle, ainakin jos on uskominen Wehlenin kylän kirkonkirjoja. Viiniä on viljelty Moselin jokilaaksossa vuosisatoja, ja se on yksi maailman arvokkaimpien ja hienoimpien saksalaisten Riesling-viinien alkuperäisiä viljelyalueita.

Moselin jokilaakso perustuu jyrkille rinteille, viileälle ilmastolle ja devonikauden aikana kehittyneelle maaperälle, ja tämä terroir tekee viineistä ainutlaatuisia ja erottuvia. Maaperä on savi- ja hiekkamaata

Dr. Pauly-Bergweilerillä on keski-Moselissa viinitarhoja seitsemällä eri alueella yhteensä 17 hehtaaria. Arvokkaimmat viinit ovat yhden tarhan viinejä, joka näkyy myös viinien saksalaisittain pitkissä nimissä.

``Traditiota ei voi ostaa - se pitää ansaita vaivalla`` - Dr. Peter Pauly

Tärkein Pauly-Bergweilerin viinintuotannon osa-alue on tarhojen huolellinen hoito. Satomäärät hehtaaria kohden pidetään pieninä, jotta rypäleiden laatu ei kärsi, ja sadonkorjuu tapahtuu käsin.

Sadonkorjuun jälkeen rypäleiden käsittely jatkuu huolellisena ja viinit kypsytetään terästankeissa. Jokaisen tarhan rypälemehu käy omassa tankissaan ja mahdolliset sekoiteviinit eri tarhoilta tehdään vasta kypsymisen jälkeen.

Pauly-Bergweiler tuottaa useita Rieslingejä, ja niiden tyyli vaihtelee kuivasta, mineraalisesta viinistä runsaisiin aromaattisiin jalojuomiin sekä makeisiin jälkiruokaviineihin.