Chateau Tanunda

Social Wines / Tuottajat / Chateau Tanunda

Château Tanunda on Australian suurin ja vanhin viinilinna (château). Se on perustettu vuonna 1890 Barossa Valley’n, josta tunnetusti ovat lähtöisin Australian nimekkäimmät viinit. Barossan ensimmäiset viiniköynnökset istutettiin 1840-luvulla ja baijerilaistyylinen linna sijaitsee juuri sillä paikalla, missä ensimmäinen viinimö sijaitsi. Château Tanunda on osa Australian kulttuuriperintöä – ikoni, jonka upeat rakennukset, huikea puutarhan sekä ensiluokkaiset viinitarhat omistaa nykyään Geberin perhe.

Tilalla käytetään paljon perinteisiä viininvalmistusmenetelmiä, esimerkiksi Ranskasta tuotua rypäleiden koripuristinta, joka on “viininvalmistuksen Rolls Royce”.

John R. Geber osti ränsistyneen châteaun vuonna 1998 ja on kunnostanut sen entiseen loistoonsa. Nyt Geberin perhe jatkaa vuosisatojen viiniperinteitä. He ovat intohimoisia viininvalmistajia ja tilalla käytetään paljon perinteisiä ranskalaisia viininvalmistusmenetelmiä, esim. Ranskasta tuotu rypäleiden koripuristin, joka on “viininvalmistuksen Rolls Royce”.