Avgvstvs

Social Wines / Tuottajat / Avgvstvs

Avgvstvs Forum on viinitila Espanjan Kataloniassa aivan lähellä rannikkoa Välimeren tuntumassa. Viinitarhat sijoittuvat vain n. 2-3 kilometrin päähän merestä, joten terroir ja olosuhteet tarhoilla ovat kuin oppikirjaesimerkki välimerellisestä ilmastosta. Mereltä puhaltavat tuulet pitävät tarhojen lämpötilat maltillisena ja köynnökset puhtaina tuholaisista ja taudeista. Avgvstvs-nimi tulee Via Avgvstvs-tiestä, joka on jo Rooman valtakunnan aikana kulkenut rannikkoa pitkin Roomaan asti.

Tarhat on istutettu tilaa perustettaessa 1980-luvulla, ja alun perin tuotanto on ollut pientä ja perin paikallista. Käytetyt rypälelajikkeet olivat aluksi ainoastaan ranskalaisia lajikkeita kuten Chardonnay ja Cabernet Franc, mutta myöhemmin Avgvstvs on istuttanut myös paikallisia espanjalaisia lajikkeita. Tila on moderni ja viininvalmistusta kehitetään jatkuvasti kokeilemalla uusia valmistustapoja ja joissakin viineissä vaihtelemalla rypälesekoituksia. Avgvstvs tekee sekä sekoiteviinejä että single vineyard -viinejä, ja jotkut viineistä ovat Espanjan mittakaavassa hyvinkin ainutlaatuisia.

Viinituotanto on kaikkien viimeisimpien viinien vuosikertojen osalta siirtynyt luomuviljelyyn ja viininvalmistuksen ytimessä on tahto tehdä persoonallisia, hyviä ruokaviinejä.