Valikoima

Social Wines / Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir
Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir

Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir

luomu

Upea Pinot Noir yhdeltä Uuden-Seelannin parhaalta viinitalolta. Sopii varsinkin täyteläisille linturuoille ja syksyn sienisadolle.

TuottajaVilla Maria Estate
MaaUusi-Seelanti
AlueMarlborough
RypäleetPinot Noir
Alkoholi13,5 %
Hapot5,6 g/l
Alkon tuotenumero957897
Pakkauskoko0,75 l

19,99 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Väri on rubiininpunainen, leveä pinkki reuna. Tuoksu on tumman boysenmarjainen, kevyen yrttinen ja savuinen. Maku on keskitäyteläinen, siinä on kevyt mustikkainen hapokkuus, silkkiset pehmeät tanniinit. Mehevän punamarjainen, jossa vähän eukalyptuksen aromia jälkimaussa.

Ruokasuositukset

Erinomainen viini täyteläisille linturuoille, kuten riekolle, sorsalle tai ankalle. Myös muut riistamaut, kuten poro, jänis ja sieniruoat toimivat upeasti unohtamatta karitsaa. Uusiseelantilaisittain makean punajuurisille ruoille, risotoille ja hapokkaille juustoille - fetaa, mozzarellaa tai vuohenjuustoa.

Valmistus

Käsin poimitut rypäleet kylmäliotettiin 10 päivän ajan. Käyminen terästankeissa osin villihiivoilla. Käymisen lämpöhuippu 32 asteessa, jonka ansiosta saadaan uutettua ja korostettua haluttu määrä hedelmäaromeja, tanniineja ja väriä viiniin. Viini kypsyi 10 kuukautta uusissa ja vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.