Pitkään kypsytetty puolikuiva kuohuviini, joka jättää raikkaan suutuntuman. Kokeilemisen arvoinen kuiviin kuohareihin tottuneille!
Tuottaja | Roger Goulart |
Maa | Espanja |
Alue | DO Cava |
Rypäleet | Xarel-lo 40%, Macabeo 30%, Parellada 30% |
Alkoholi | 12 % |
Sokeri | 35 g/l |
Hapot | 5,7 g/l |
Alkon tuotenumero | 906182 |
Pakkauskoko | 0,75 l |
Kuohuviinin väri on kirkas ja paljaan keltainen hienojen kuplien kera. Tuoksu on erittäin hedelmäinen, siinä on valkoisia kukkia ja sitrusta, hieman paahteisuutta ja aniksen aromeja. Maku on puolikuiva, erittäin pehmeän silkkinen. Makeus on integroitunut viiniin hienosti, ja sokeri ei tunnu jälkimaussa joka on pikemminkin raikas ja nostattava. Kokeilemisen arvoinen puolikuiva viini niille, jotka ovat tottuneet juomaan vain kuivia kuohuviinejä!
Miellyttävä kesäinen aperitiivi sekä kuohuviini niille, joille kuivat kuohuviinit ovat liian kirpeitä. Toimii erinomaisesti aasialaisten ruokien ja vahvasti maustettujen kalaruokien kanssa, myös erilaisille jälkiruoille kuten juustokakuille tai cupcakeille.
Rypäleet on viilennetty ja niiden mehu puristettu rypäleittäin. Viini käy 16-18 asteen lämpötilassa kuorikontaktissa valikoitujen hiivojen kanssa. Perusviini on hapokasta ja sen pH on matala pitkää kypsytystä ajatellen. Pullotuksen jälkeen toinen käyminen ja ikäännyttäminen pullossa 14 asteen lämpötilassa kellareissa. Viini on pitkään kypsynyt: 24 kuukautta ennen markkinoille pääsyä.