Valikoima

Social Wines / Helfrich Riesling
helfrich riesling

Helfrich Riesling

UUTUUS. Alsacen viinityyliä hienosti ilmentävä Riesling, erinomainen sieniviini.

TuottajaFamille Helfrich
MaaRanska
AlueAC Alsace
RypäleetRiesling
Alkoholi12 %
Sokeri4 g/l
Hapot5,8 g/l
Alkon tuotenumero925871
Pakkauskoko0,75 l

14,99 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Viinin väri on paljaan vaaleankeltainen vihreillä häivähdyksillä. Tuoksussa on sitrushedelmiä, tuntuvaa yrttisyyttä ja mineraalisuutta. Maku on erittäin kuiva ja siinä toistuu tuoksun mineraaliset, yrttiset aromit. Melko leveässä suutuntumassa on keltaluumua, mandariinia ja miellyttävää kirpeää hapokkuutta. Jälkimaku jatkuu pitkään ja jättää miellyttävän ja leveän vaikutelman.

Ruokasuositukset

Erinomainen ruokaviini Alsacen paikallisille ruoille kuten erilaisille piirakoille, savulohelle ja hapankaalille. Loistaa myös sieniruokien kanssa, tattipastan kanssa lyömätön yhdistelmä.

Valmistus

Viini tulee Alsacen alueelta Vosges-vuorijonon itäisen puolen rinteiltä. Rypäleet kasvavat kuuluisalla Couronne d'Orin viinitarhalla, joka katsoo maantieteellisesti etelään ja luoteeseen. Ilmasto on lämmin ja aurinkoinen mannerilmasto ja mahdollistaa tarhojen kuivaviljelyn. Köynnökset kasvavat korkealle ja sato korjataan osittain käsin ja osittain koneellisesti. Maaperässä on suuria vaihteluja, ja terroir ilmentää Alsacen kuuluisaa tyyliä.