Kertakaikkisen upea, syleilevä, runsas ja moniulotteinen toscanalainen. Tähän viiniin on helppo rakastua.
Tuottaja | Carpineto |
Maa | Italia |
Alue | Toscana |
Rypäleet | Sangiovese, Cabernet Sauvignon |
Alkoholi | 13,5 % |
Alkon tuotenumero | 461477 |
Pakkauskoko | 0,75 l |
Syvän rubiininpunainen, kehittynyttä tiilenpunaa reunoilla. Tuoksu on täyteläinen, kehittynyt ja Toscanalle tuoksuva: punaisia rapeita marjoja kuten kirsikkaa ja luumua; paahteisuutta, hieman joulumausteisuutta tammesta sekä herkullista lihaisuutta. Maku on täyteläinen, rotevat mutta kypsyneet tanniinit ja runsas kypsä hedelmäisyys. Aromit kuten tuoksussa. Maku on pitkä, tasapainoinen ja hyvin tyylikäs, perinteisen runsaan toscanalaisen tapaan.
Hitasti kypsytetyille, hartaasti laitetuille lihoille kuten riistapaistit. Harteikkaan rakenteensa ansiosta käy hienosti myös punaisemmille lihoille; kokeile esim. entrecôten ja valkosipulivoin, tai paahtopaistin seurana. Jos hakee punaista juustoviiniä, Camponibbio kesyttää kovat, voimakkaat juustot hienosti: pecorino, parmesan tai kotimainen itkeväksi kypsytetty mustaleima-emmental ovat hieno kombo - ja tilkka viikunahilloa keksin päälle viinin mausteisuutta tukemaan!
Camponibbio on viinitarha Vino Nobile -tilalla, aivan Chianciano Termen kylän ulkopuolella Sienassa. Tarha on jaettu useaan eri palstaan jokaisen rypälelajikkeen sopivuuden mukaan. Viiniin valitaan rypäleet satovuoden olosuhteiden mukaan parhaiten menestyneiltä palstoilta, joten rypälesekoitus voi vaihdella vuosikerroittain Sangiovesen, Cabernet Sauvignonin ja Merlot'n välillä. Rypäleet poimitaan käsin ja käyminen tapahtuu terästankeissa. 15-20 päivää kestävä kuorikontakti. Tammikypsytys eri kokoisissa, 4-5 vuotta vanhoissa ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, minkä jälkeen viini saa kypsyä vielä pitkään pullossa.
Mikko Koivumäki
91p. – Wine Enthusiast 2017
93p. – I Vini di Veronelli 11/17
Kultamitali – Gilbert & Gaillard 2016
91p. Pekka Suorsa / Viiniopas