Valikoima

Social Wines / Enrico Serafino Alta Langa Brut
alta_langa_brut

Enrico Serafino Alta Langa Brut

Ainutlaatuinen pohjoisitalialainen kuohuviini, kuiva ja elegantti samppanjan vaihtoehto.

TuottajaEnrico Serafino
MaaItalia
AlueDO Alta Langa Metodo Classico
RypäleetPinot Noir 80%, Chardonnay 20%
Alkoholi12,5 %
Alkon tuotenumero565677
Pakkauskoko0,75 l

24,99 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Väri on oljenkeltainen kultaisilla sävyillä. Tuoksu on erittäin moniulotteinen ja hienostuneen hedelmäinen: siinä on hunajaa, keltaisia kukkia, valkoisia hedelmiä ja hieman paahteisuutta ja mineraalisuutta. Maku on kuiva, täynnä sitruksen aromeja ja intensiivisen rikasta tekstuuria. Jälkimaku jatkuu pitkään ja viinin suutuntuma jättää elegantin vaikutuksen.

Ruokasuositukset

Hienon kuohuviinin tapaan Alta Langa sopii ruokajuomaksi läpi aterian. Erityisesti kalaruoat, lohi ja katkaravut, friteeratut tai paneeratut annokset joissa on rapeutta, ja aromaattiset riisiruoat.

Valmistus

Alta Langan kuohuviinit kuuluvat omaan DOCG-luokitukseensa, joka on erittäin tarkasti säädelty tarhojen sijainnin ja viininvalmistuksen osalta. Tarhat sijaitsevat Pohjois-Italiassa muutaman kylän alueella n. 300-550 metrin korkeudessa ja ilmasto on mannermainen. Maaperä tarhoilla on kalkki- ja savimaata ja köynnösten ikä on n. 15-25 vuotta. Käsivoimin tehdyn sadonkorjuun jälkeen huolellinen rypäleiden valikointi, kevyt painatus ja käyminen lämpötilakontrolloidusti terästankeissa. Samppanjametodin mukaan toinen käyminen pullossa hiivasakan kanssa 42 kuukauden ajan.