Valikoima

Social Wines / Domìni Veneti Amarone della Valpolicella Classico
86383

Domìni Veneti Amarone della Valpolicella Classico

Muhkea Amarone Valpolicellan sydämestä.

TuottajaDomini Veneti
MaaItalia
AlueDOCG Valpolicella
RypäleetCorvina, Corvinone, Rondinella
Alkoholi15,5 %
Sokeri8 g/l
Hapot6,3 g/l
Alkon tuotenumero918117
Pakkauskoko0,75 l

35,98 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Syvä, tummanpunainen väri. Tuoksu on huumaavan voimakas, intensiivisen hedelmäisen aromikas. Siinä on Amaronelle tyypillisiä kuivattuja hedelmiä, taateleita, viikunaa, mausteisuutta. Maku on erittäin täyteläinen ja tanniininen, se toistaa hienosti tuoksun aromit. Jälkimaku jatkuu seuraavaan päivään asti. Viini ikääntyy hienosti kellarissa ja saa myöhemmällä iällä mm. tupakan, suklaan ja nahan aromeja.

Ruokasuositukset

Perinteiset ruokalajit Amaronen seuraan ovat riista, grillattu liha ja kypsät, ikääntyneet juustot. Tuottaja suosittelee leikkisästi keskustelun aloittamista "aterian loppuvaiheessa".

Valmistus

Domini Venetin Amarone-viinien tarhat sijaitsevat Valpolicella Classican sydämessä. Tarhat sijoittuvat rinteille 150-450 metrin korkeuteen kaakon ja lounaan auringonpaisteelle. Maaperä on kalkkipitoista savimaata. Köynnökset ovat 15-25 vuotta vanhoja. Sadonkorjuu ja rypäleiden valikointi käsin, käyminen 12-23 asteen lämpötiloissa. Osittainen kylmämaseraatio ja kypsyminen 50 hehtolitran tammitynnyreissä 24 kuukautta, jonka jälkeen 6-8 kuukautta pullossa.