Valikoima

Social Wines / Domini Veneti Amarone Biologico
Domini Veneti Amarone Biologico

Domini Veneti Amarone Biologico

luomu

Veneton alueen jättiläinen merkittävältä Cantina Valpolicella Negrar -viinitalolta. Luomu.

TuottajaDomini Veneti
MaaItalia
AlueDOCG Valpolicella
RypäleetCorvina, Rondinella, Molinara
Alkoholi16 %
Sokeri4 g/l
Hapot6,1 g/l
Alkon tuotenumero955747
Pakkauskoko0,75 l

39,99 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Väri on syvän tummanpunainen ja paksu. Valloittavassa tuoksussa on mausteisuutta, kirsikkaa, luumua, tummaa suklaata, mutta myös raikasta hedelmäisyyttä. Maku seuraa Amaronen perinteikästä ja maailmankuulua tyyliä: erittäin täyteläinen, suuntäyteinen, kehittynyt ja mausteinen. Siinä on kirsikkaa, luumuja, kuivattuja hedelmiä. Tanniinirakenne tuntuu suussa, ja edesauttaa viiniä ikääntymään upeasti helposti yli 20 vuotta.

Ruokasuositukset

Vivahteikas ja runsasmakuinen Amarone maistuu juurevien liharuokien, kuten hyvän pihvin tai huolellisesti valmistettujen riistaruokien kumppaniksi. Erinomainen juustoviini koville juustoille kuten Gruyerelle, Appenzellerille tai Comte'lle. Kiireettömiin hetkiin; kun pullo Amaronea on avattu, ei ole enää syytä katsoa kelloa.

Valmistus

Sadonkorjuu alueella tapahtuu syys-lokakuussa. Rypäleet poimitaan käsin Valpolicella Classicoa ympäröivilta kukkuloilta. Rypäleitä käsitellään apassimento-menetelmällä, jossa rypäleitä kuivatetaan 3-4 kuukautta. Domeni Veneti Amaronen valmistuksessa käytetään 70% Corvina-, 15% Rondinella- ja 15% Corvinone-, rypäleitä. Viiniä kypsytetään slovenialaisessa tammitynnyrissä 24:n kuukauden ajan ja tämän jälkeen vielä pulloissa 6-8 kuukautta.