Valikoima

Social Wines / Domaine Millet Petit Chablis 2020
domaine-millet-petit-chablis-2020

Domaine Millet Petit Chablis 2020

Tyylikäs Petit Chablis meren antimille.

TuottajaDomaine Millet
MaaRanska
AlueAC Petit Chablis
RypäleetChardonnay
Alkoholi12,5 %
Hapot6,2 g/l
Alkon tuotenumero940267
Pakkauskoko0,75 l

20,98 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF
ARVIOT
  1. Kultamitali Gilbert & Gaillard 2020

Tuotekuvaus

Väri on vaaleankeltainen hieman vihertävin reunuksin. Sitruksisessa tuoksussa on miellyttäviä kukkaisia vivahteita, jotka jatkuvat maussakin. Runsas ja aromaattinen maku, rakenne tuntuu tasapainoiselta ja esille pääsee elegantti mineraalisuus maun kehittyessä.

Ruokasuositukset

Loistava valinta aperitiivista ruokapöytään saakka, jossa tarjolla meren antimia. Nauti herkullisten ostereiden, katkarapujen tai savulohen tykö!

Valmistus

Perinteisten menetelmien mukaan viini on kypsynyt terästankeissa hienon sakan päällä. Vuonna 1944 käyttöön otetut Petit Chablis-maaperät sijaitsevat vaihtelevasti kukkulan huipulla tai tasangon alussa. Maaperässä on useimmiten kovaa kalkkikiveä, mutta joskus se voi olla hiekkainenkin. Domaine Millet tiimi suhtautuu intohimoisesti viinin valmistukseen, lähtökohtana tuottaa korkealaatuisia Chardonnay-rypäleitä, joista valmistetut viinit ilmentävät Chablis’n terroiria. Viinit ovat kansainvälisesti palkittuja, mikä on edesauttanut tuottajan vankkaa ja arvostettua mainetta. Vuonna 2020 tuottajalle myönnettiin High Environmental Value (HVE)-sertifikaatti kunnianosoituksena heidän ympäristöllisesti kestävistä menetelmistään koko toiminnassaan.