Valikoima

Social Wines / Champagne Pommery Grand Cru Millesimé 2006
pommery_grand_cru_600

Champagne Pommery Grand Cru Millesimé 2006

Pommeryn vuosikertasamppanja, jota tehdään vain parhaina vuosina.

TuottajaChampagne Pommery
MaaRanska
AlueAC Champagne
RypäleetChardonnay, Pinot noir
Alkoholi12,5 %
Alkon tuotenumero915242
Pakkauskoko0,75 l

74,99 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Samppanjan väri on hyvin vaalean kullankeltainen, ja siinä on pieni häivähdys vihreää sävyä sekä erittäin hieno kuplarakenne. Tuoksun pääpiirteissä on mineraalisuutta, jota ympäröi sitrushedelmien ja kypsän sitruunan sävyt. Siinä on myös mausteisuutta ja valkoisia hedelmiä, ja tuoksu on miellyttävän kehittynyt. Mineraalisuus ja Chardonnayn valkoiset hedelmät jatkuvat maussa, jossa tulee esiin myös Pinot Noirin punamarjaisia sävyjä. Maku on hienostuneen pitkä ja nostattava.

Ruokasuositukset

Hieno aperitiivi ja juhlajuoma alkupaloille. Sopii erinomaisesti esimerkiksi kaviaarin tai mädin kanssa, myös vaaleille kaloille tai esimerkiksi tryffelirisotolle.

Valmistus

Samppanjaa tehdään vain parhaina vuosina, ja kaikki rypäleet tulevat Grand Cru -luokitelluilta tarhoilta. Tarhat sijoittuvat rinteisiin, joille etelästä ja kaakosta asettuu paras mahdollinen määrä auringonvaloa. Maaperä on rikasta kalkkiperäistä maata. Samppanjaan käytetään seitsemän tarhan rypäleitä, ja vasta sadonkorjuun jälkeen tehdään päätös onko sato ollut tarpeeksi hyvä vuosikertasamppanjan valmistukseen. Samppanja kypsyy Pommeryn kellareissa 30 metrin syvyydessä neljä vuotta pullossa.