Valikoima

Social Wines / Champagne Pommery Cuvée Louise 2004
PY-Cuvee-Louise-Mill-2004-75cl-HD-600

Champagne Pommery Cuvée Louise 2004

Pommeryn lippulaiva, Madame Louise Pommeryn mukaan nimetty vuosikertasamppanja.

TuottajaChampagne Pommery
MaaRanska
AlueAC Champagne
RypäleetChardonnay 60%, Pinot Noir 40%
Alkoholi12,5 %
Alkon tuotenumero903031
Pakkauskoko0,75 l

150,00 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Samppanjan väri on kauniin keltainen, aavistuksen vihreillä häivähdyksillä. Kuplarakenne on hienostunut ja kuplat muodostavat hienon kruunun lasin pintaan ennen katoamistaan. Tuoksussa on harmonisuutta ja rikkautta: ensinuuhkaisulla se tarjoaa silkkistä hedelmäisyyttä ja sitrushedelmiä, hieman keksimäisiä paahteisia aromeja. Tuoksu jatkuu kukkaisin aromein ja esiin tulee mausteisuutta. Maku muodostuu tuottajan mukaan "C-duurissa": se on täydellinen harmonia kompleksin eleganttia samppanjan makua ja aromeja kuten hasselpähkinää, mantelia, valkoista hedelmää ja päärynää, valkoisia kukkia.

Ruokasuositukset

Maailman ykkösluokkaan kuuluva samppanja voidaan nauttia sellaisenaan, jolloin se saa kaiken huomion. Ruokalajien kanssa se sopii täydellisesti esimerkiksi tuoreen kalan, tryffeliruokien tai jopa brittiläisen kuivakakun kanssa.

Valmistus

Cuvée Louise valmistetaan vain parhaina vuosina. Rypäleet samppanjaan tulevat Avizen, Cramantin ja Aÿn Grand Cru -tarhoilta, jotka ovat koko Champagnen alueen parhaimmistoa - esimerkiksi sokerimäärät näillä rypäleillä ovat tavanomaista korkeampia. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet toimitetaan nopeasti viinilään, jossa ne sorttauksen jälkeen puristetaan. Vain paras mehu valitaan mukaan samppanjaan, ja vuosikerrassa 2004 mehua on käytetty 1800 litraa sallitun 2550 litran sijaan. Samppanja kypsyy 10-11 vuotta Pommeryn kellareissa, jonka jälkeen siihen lisätään Avizen viinitarhan mehusta tehty dosage. Tämän jälkeen viini kypsyy vielä kuusi kuukautta ennen markkinoille pääsyä.