Valikoima

Social Wines / Celler de Capçanes Pansal de Calas
pansal-del-calas-copia_1

Celler de Capçanes Pansal de Calas

vegaaninen

Punaisista rypäleistä valmistettu väkevöity jälkiruokaviini. Erittäin konsentroitunut ja kypsä maku, sopii niin suolaisille kuin makeille ruoille.

TuottajaCeller de Capçanes
MaaEspanja
AlueDO Montsant
RypäleetGrenache 70%, Carignan 30%
Alkoholi16,5 %
Sokeri75 g/l
Hapot5,5 g/l
Alkon tuotenumero931676
Pakkauskoko0,5 l

29,99 

OSTA ALKOSTA
TULOSTA PDF
ARVIOT
  1. 90p. Guia Peñín.
    9,32p. La Guía de vins de Catalunya.

Tuotekuvaus

Viini väri on tumma ja siinä on sinisen violetteja sävyjä. Tuoksu on erittäin konsentroitunut ja syvä, siinä on kypsiä tummia marjoja ja paahdettuja aromeja, luumua, cassista ja tummaa kirsikkaa. Maku on täydellisesti harmoniassa alkoholin ja hapokkuuden nähden, se on täyteläinen ja tanniininen, mutta samaan aikaan makea ja tasapainoinen. Makeutta ei kuitenkaan ole liikaa, eikä viini tunnu liian siirappiselta.

Ruokasuositukset

Tässä jälkiruokaviinissä on verrattain melko matala sokeripitoisuus moniin muihin punaisiin jälkiruokaviineihin nähden, joten se sopii myös suolaisille lämpimille ruoille kuten paistetulle ankalle, pataruoille tai esimerkiksi savustetulle foie gras'lle. Se sopii myös bitterisille mauille kuten pähkinöille, suklaalle tai kahville. Myös erinomainen juustoviini sekä pehmeille että koville juustoille.

Valmistus

Rypäleet on kerätty pieniltä Grenache- ja Carignan-rypäleiden tarhoilta, joissa köynnökset ovat 40-85 vuoden ikäisiä. Maaperä on mineraalista savi- ja graniittimaata ja tarhat ovat rinne- ja terassitarhoja. Rypäleiden puristuksen jälkeen fermentaatio on pysäytetty 10-15 päivän kuluttua ja viini on väkevöity kunnes alkoholipitoisuus on 16,5%. Viini on maseroitu ja se on kypsynyt 15 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.