Valikoima

Social Wines / Borgo Magredo Pinot Nero DOC
86282

Borgo Magredo Pinot Nero DOC

Täydellinen viini syksyisille mauille kuten herkkutatille sekä muille sienimetsän antimille.

TuottajaGenagricola
MaaItalia
AlueFriuli-Venezia Giulia
RypäleetPinot Nero
Alkoholi12,5 %
Pakkauskoko0,75 l

11,11 

TULOSTA PDF

Tuotekuvaus

Väri on keskisyvän punainen. Tuoksu sisältää pieniä punaisia marjoja, kirsikoita ja kukkaisuutta. Maultaan viini on ryhdikäs pienellä tanniinisuudella. Keskitäyteläinen makumaailma tuo esille punamarjaisuutta ja hennosti mausteisuutta. Mukava jälkimaku.

Ruokasuositukset

Täydellinen viini syksyisille mauille kuten herkkutatille sekä muille sienimetsän antimille. Myös riistalinnut sopivat Pinot Neron marjaisan ja keskitäyteläisen maun kanssa. Oiva pari myös vaalealle lihalle, paistetulle vaalealle kalalle, haudutetuille juureksille ja pastaruoille. Sopii myös mietojen juustojen kuten brien seuraan.

Valmistus

Rypäleet korjataan talteen syyskuun ensimmäisen viikon aikoihin. Niistä poistetaan varret, mutta kuoret jäävät rypälemehun sekaan viideksi päiväksi ennen puristamista. Käyminen suoritetaan teräsastioissa, joita pidetään kontrolloiduissa lämpötiloissa. Osa viinistä käy malolaktisen prosessin tynnyreissä. Tämän jälkeen erotetut nesteet yhdistetään, ja jalostetaan teräsastioissa. Lopulta viini pullotetaan, ja annetaan levätä pullossa vähintään kahden kuukauden ajan.