Tuottaja | Avgvstvs Forvm |
Maa | Espanja |
Alue | DO Penedès |
Rypäleet | Garnacha |
Alkoholi | 15 % |
Sokeri | 1 g/l |
Hapot | 5,4 g/l |
Pakkauskoko | 0,75 l |
18,90 €
Viini on väriltään hyvin purppuranpunainen. Tuoksussa on kirsikkaa ja hillomaista marjaisuutta, ja tuoksu on nuorekkaan avoin. Maku on mehukkaan tumman marjaisa ja siinä on hieman paahteisia ja kukkaisia aromeja. Viinissä on herkkä, hieman hapokas aromikkuus ja pitkään jatkuva jälkimaku.
Sormiruoka kuten tapakset, antipastot ja charcuterie. Pasta ja risotto, riisipohjaiset ruoat ja yrttiset, tomaattiset pata- tai laatikkoruoat.
Viini tulee pieneltä tarhalta noin 20 kilometrin päästä Välimerta, ja köynnöten ikä on yli 40 vuotta. Sadonkorjuun jälkeen kylmäkäyminen ensin neljän asteen lämpötilassa neljän päivän ajan, ja sitten 20 asteessa yhdeksän päivän ajan kuorien kanssa. Tämän jälkeen viini on kypsynyt 6 kuukautta 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä, ja 10 kuukautta pullossa ennen markkinoille pääsyä. Viiniä on tehty vain 1866 pulloa.