Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Kauden parhaat hanaviinit!

Kauden parhaat hanaviinit!

Kesäkausi on hanapakkauksien parasta aikaa. Esimerkiksi kesäjuhlat, illalliskutsut, mökkireissut tai vaikkapa firman juhlat ovat tilaisuuksia, joissa viinipullojen sijasta hanapakkaus on käytännöllinen ja helppo vaihtoehto. Hanapakkausviinit ovat tyyliltään moneen eri makuun sopivia ja helposti nautittavia.

Tässä artikkelissa mainittujen hanapakkausviinien koko on 3 litraa, joka vastaa tilavuudeltaan neljää normaalikokoista viinipulloa. Pahvilaatikon sisällä olevan tyhjän viinipussin voi kierrättää Alkon myymälöihin. Kaikissa Alkon myymälöissä on erillinen kierrätyspiste hanapakkauksien tyhjiä viinipusseja varten, jotka ovat ongelmajätettä.

 

Bistrot Chic hanapakkaus

Tyylikäs punaviini Bordeaux’n laatuviini alueelta. Viinin rypälelajikkeet ovat merlot ja cabernet sauvignon. Maussa on cabernet: ille tyypillistä hilloista herukkaisuutta ja merlot tuo myös runsaista hedelmäisyyttä.  Jälkimaussa on hentoa miellyttävää kuivattua yrttisyyttä. Bistrot Chic sopii erinomaisesti kesäisiin juhliin noutopöydän antimille, erityisesti naudan paahtopaistille viini on täydellinen kumppani.

 

Animado Rose hanapakkaus

Animado on kuiva ja hapokas roseeviini Mendozasta Argentiinasta. Maussa on runsaasti kypsää ja pienempää punaista metsämarjaisuutta. Ruokasuosituksina tämän kanssa esimerkiksi vaaleammat liharuoan kuten grillattu kana. Kuiva roseeviini on todella hyvä kesäinen vaihtoehto esimerkiksi noutopöytään jossa on tarjolla erilaisia ruokavaihtoehtoja, kuten liha- tai kalaruokaa.

 

Devil’s Rock Riesling

Tämä monien kestosuosikki on valkoviini Pfalzista Saksasta. Viinissä oleva pieni puolikuiva makeus yhdistettynä sen hyvään hapokkuuteen ja hedelmäisyyteen tekee siitä monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa hyvin sopivan viinin pastan, pitsan tai vaikkapa lohen kanssa!

 

Pata Negra Apasionado Organic hanapakkaus

Tämä luomusertifioitu punaviini on Espanjan Jumillan viinialueelta. Rypälelajikkeet ovat monastrell, cabernet sauvignon ja petit verdot. Viinin tuoksussa on kypsää ja hilloista hedelmäisyyttä, maussa boysenmarjaa paahteisella jälkimaulla. Viinin kanssa ruokasuosituksina marinoidut grillikasvikset.