Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / It’s rose o’clock! Kesä on ihanien roseeviinien aikaa!

It’s rose o’clock! Kesä on ihanien roseeviinien aikaa!

Roseeviinit jatkavat kasvuaan ja ovat edelleen ajankohtainen viinityyli. Niiden väri voi vaihdella hailakan vaaleanpunaisesta tumman lohenpunaiseen sävyyn. Punaviinien tapaan ne saavat värinsä rypäleiden kuorista ja tämä kuorikontaktin pituus määrittää viinin väriä. Niiden makuun vaikuttavia tekijöitä ovat mm. käytetyt rypälelajikkeet sekä valmistusalue. Maultaan ne ovat usein hapokkaita ja niistä voi usein löytää runsasta marjaisuutta sekä raikasta hedelmäisyyttä kuten sitrusta, melonia tai limeä. Roseeviinit sopivat hyvin viilennettynä seurusteluviineiksi ja kesäisten ruokien kanssa nautittaviksi. Ne ovat kevyempiä kuin punaviinit ja siitä syystä helpompia yhdistää eri ruokien kanssa. Vinkki: kokeile myös kesällä ja juuri nyt tuoreiden mansikoiden kanssa, aivan ihana rakastettava pari!

 

Alla  esiteltynä ajankohtaisia roseeviinejä valikoimastamme:

 

Jean-Luc Colombo on perhetuottaja Rhônen laaksosta jolla on monia tarhoja eri alueilla. Taidemaalausta muistuttavan etiketin on suunnitellut ja maalannut kuvataiteilija Marie-Annick Dutreil.
Les Pins Couches viinin maku on kuiva, hienostuneen hedelmäinen ja yrttinen. Tämän viinin kanssa ruokasuosituksinamme esimerkiksi välimerelliset salaatit tai grillatut vaaleat liharuoat.

CVNE eli Compañía Vinícola del Norte del España on vuonna 1879 perustettu perinteikäs espanjalainen perhetuottaja.
Cune Rosado maistuu runsaan kesäisän marjaisalta! Saatavissa kätevässä 0,375l pullossa.
Viinin kanssa ruokajuomina sopivat hyvin esimerkiksi erilaiset kasvisruoat, pitsa tai sopii myös seurustelujuomaksi.

Belrose rosen tuottaja on Ranskan suurin yksityisessä omistuksessa oleva viinituottaja. Viinin tuoksu on hienostunut ja herkkä. Maku on raikas ja seuraa hyvin tuoksun aromeja:
siinä on ranskalaiselle roselle tyypillistä persikkaa ja nektariinia, valkokukkia ja mineraalisuutta. Ruokasuosituksena kepeän kesäisät ruoat, kokeile aperitiivina tai itämaisen kanaruoan kanssa!

 

Lopuksi vielä pari ajankohtaista nostoa tytäryhtiömme valikoimasta:

 

Guigal on yksi Rhônen laakson kuuluisimpia viinituottajia. Guigal Tavel Rose on on väriltään tumman lohenpunainen
ja maultaan runsaan marjaisan kiehtova. Myös Ernest Hemingwayn tiedetään tykänneen tämän Tavelin alueen roseeviineistä ja ne ovat harvoja roseita, jotka
voivat parantua ikääntyessään! Ruokasuosituksina mm. erilaiset pikkusuolaiset kuten tapakset ja antipastit sekä hieman voimakkaammat kalaruoat.

Mulderbosch Cabernet Sauvignon -rypäleitä viljellään tarhoilla erityisesti rosen valmistukseen.
Ne poimitaan suhteellisen ajoissa, jotta viiniin saadaan tarvittavaa hapokkuutta ja raikkaita hedelmän aromeja.

Lisätietoa näistä löytyy Vinunic:in kotisivuilta ja tässä linkki -> Etusivu – Vinunic