Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Kesäkauden roséviinit

Kesäkauden roséviinit

Roséviinit ovat hurjassa suosiossa, ja viinien valikoima kasvaa jatkuvasti. Laajentuva valikoima tarkoittaa yhä monipuolisempaa tarjontaa, jolloin myös erityyliset rosét pääsevät erottumaan edukseen. Kesän kynnyksellä olemme tuoneet kolme uutta roséta Alkon tilausvalikoimaan, ja lisäksi esittelyssä on viime vuonna lanseerattu 0,375 litran CVNE Rosado.

Villa Maria Private Bin Rosé 17,50€

Villa Maria on erittäin tunnettu laadukkaista uusiseelantilaisista valko- ja punaviineistään, eikä uusi Private Bin Rosé ole viinisarjassa poikkeus. Tuottajalla on tarhoja useilla eri Uuden-Seelannin viinialueella, ja tähän roséviiniin on valittu Hawkes’s Bayn tarhojen Merlot-rypäleitä. Merlot tuo roséviiniin pehmeyttä ja viini on väriltään lohenpunainen. Se onkin erinomainen viini juuri savulohen kanssa, ja sopii myös esimerkiksi ruokaisille salaateille ja mietojen juustojen seuraan.

Exhib Rosé 14,99€

Onko tässä kesän tyylikkäin kokonaisuus? Exhib Rosén upeaa salmiakkikuvioista pulloa koristaa korsettityylinen etiketti, ja viini on pullon tyylin mukaisesti feminiininen ja herkän tyylikäs. Se on väriltään vaalea ja aromeiltaan raikas ja valkohedelmäinen. Languedocin alueelta Etelä-Ranskasta tuleva viini sopii upeaksi juhlajuomaksi hyvään seuraan ja seuralaiseksi mm. itämaisten ruokien ja salaattien seuraan.

Exhib Rosén kokonaisuuden kruunaa lasikorkki.

Belrose Rosé 14,99€

Belrosen pullon ulkomuoto on Exhib Rosén tavoin uniikki ja huomiotaherättävä. Pullo on korkea ja näyttävä, ja paljaan vaaleanpunainen viinin väri viestii välimerellisestä viinityylistä ja Etelä-Ranskan auringosta. Belrose Rosé on erinomainen lahjapullo kesän juhliin tai mökkituliaisiksi, ja sitä kannattaa nauttia helteisen kesäpäivän raikastukseksi ja esimerkiksi grillatun lohen kanssa.

CVNE Rosado 0,375l 7,95€

CVNE ”Cune” Rosado tulee Riojasta puolikkaassa pullossa. Mansikanvärisen viinin rypälelajike on Tempranillo, ja tyyliltään rosé on marjaisan aromikas. Siitä voi maistaa mm. vadelman ja punaherukan aromeja ja aavistuksen makeutta. Pikkupullo on kätevä esimerkiksi kahdelle ihmiselle jaettavaksi.