Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Wakefield Wines 50 vuotta

Wakefield Wines 50 vuotta

Wakefield Wines on australialainen Taylorin perheen viinitalo, jonka ensimmäiset köynnökset istutettiin Clare Valleyhin vuonna 1969 eli 50 vuotta sitten. Tässä ajassa yritys on kasvanut Bill Taylorin jalanjäljissä kolmen sukupolven ajan, ja Wakefield tunnetaan ympäri maailman voimakkaista ja eleganteista Clare Valleyn viineistään.

Viidessäkymmenessä vuodessa Wakefield on opittu tuntemaan globaalina viinibrändinä, mutta se on sielultaan edelleen kuin pieni perheyritys, jonka Taylorin perhe omistaa ja jota se johtaa. Mitchell, Justin ja Clinton Taylor vetävät yritystä nyt veljesvoimin menestyksellä, joka on tulosta vuosikymmenten kovasta työstä.

Wakefieldin tarina alkaa Kaakkos-Australian Uudesta Etelä-Walesista 1950-luvulta. Pitkään ennen ryhtymistä viininviljelijöiksi Taylorin perhe omisti viinin maahantuontiin ja myyntiin keskittyvän yrityksen ja viinibaarin. Australia ei tuolloin ollut vielä millään asteikolla viinimaa, ja eurooppalaisten viinien maahantuonnin kautta Bill Taylor Sr. kiinnostui hienoista Bordeaux’n viineistä ja pohti, voisiko Australiassa viljellä vastaavia rypäleitä ja tehdä niistä yhtä hienoja viinejä.

Samana päivänä kun Neil Armstrong astui kuun kamaralle, Bill Taylor Sr. löysi tonttimaan mille myöhemmin istutettiin ensimmäiset Wakefieldin viiniköynnökset. Nimen viinitalo sai lähistöllä virtaavasta Wakefield-joesta. Heti ensimmäinen vuosikerta, 1973 Cabernet Sauvignon, palkittiin Royal Adelaide Wine Show’ssa parhaan punaviinin palkinnolla.

”Respect the fruit”

Wakefieldin viininvalmistus perustuu kaikessa yksinkertaisuudessaan viinirypäleiden parhaalle mahdolliselle laadulle. Huonosta rypäleestä ei voi tehdä hyvää viiniä. Viinirypäleiden hoito ja arvostus on pohja kaikelle työlle mitä viinitarhoilla ja viininvalmistuksessa tehdään. Vain varmistumalla viinirypäleiden laadusta voidaan taata viinien korkealuokkainen taso ja luonnolliset aromit. Myös alueen terroir, eli maaperä ja mikroilmasto pääsevät parhaiten oikeuksiinsa kun rypäleet ovat mahdollisimman hyvin hoidettuja.

Wakefieldin panostus viinin laatuun näkyy sen viinien saamissa palkintomäärissä. Vuonna 2017 tuottaja rankattiin Maailman viinijournalistien yhdistyksen palkituimmaksi viinintuottajaksi yli 50,000 tuottajan joukosta.