Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Wakefieldin viiniperheen uutuus

Wakefieldin viiniperheen uutuus

Wakefieldin viiniperheen tuorein jäsen Suomessa on Wakefield Merlot. Uutuusviini täydentää tyylikkäiden punaisten aussiviinien sarjaa, johon ennestään on jo kuulunut Cabernet Sauvignon- ja Shiraz-rypäleistä tehdyt viinit.

On helppo sanoa mikä näitä kolmea viiniä yhdistää: Australian kuuman auringon alla kasvaneet viinit ovat runsaita, miellyttäviä ja monipuolisia viinejä ja erinomaisia esimerkkejä siitä kuinka hyviä viinejä Australiasta tulee 13-15 euron hintaluokassa. Kaikki viinit ilmentävät hienosti rypäleidensä hedelmäisyyttä ja viinit ovat nautinnollisia ja miellyttäviä. Wakefieldin viinien tyylikäs ja loppuun asti mietitty ulkoasu alleviivaa viinien eleganssia ja antaa viineille arvoa.

No, mikä näitä kolmea viiniä sitten erottaa? Pullojen etikettien eroavaisuudet jäävät rypäleen nimeen, mutta kullakin viinillä on oma, tunnusomainen rypäleen ominaistyyli. Jokainen viini tehdään erityisellä huolellisuudella nostamalla esiin kunkin rypäleen tyylipiirteitä, ja esimerkiksi Cabernet Sauvignonin rypäleiden sadonkorjuu tapahtuu jopa kuukautta myöhemmin kuin Shiraz’n ja Merlot’n. Viinit valmistetaan ja kypsytetään viinilässä innovatiivisilla menetelmillä, siten että viinit saavat omat tyylinsä ja tasaisen laatunsa vuosi toisensa jälkeen.

Wakefield Merlot on siis kolmikon uutuus ja tyyliltään pyöreä ja pehmeä. Viinin täyteläinen suutuntuma on syleilevä ja valloittava, ja viinissä on runsasta hedelmäisyyttä, samettisuutta ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä tehdyn kypsytyksen myötä kehittyneitä kahvin ja vaniljan aromeja. Merlot on näistä kolmesta viinistä helpoiten lähestyttävä, täyteläisen miellyttävä ja lämmittävä ruoka- ja seurusteluviini.

Cabernet Sauvignon on jo monille tuttu Alkon myymälöistä. Rypäleelle tyypilliseen tapaan se on tumman hedelmäinen, melko roteva, ja sen aromeissa on mustaherukkaa, eukalyptusta ja tummaa suklaata. Wakefield Cabernet Sauvignon viihtyy ruoan seurassa: perinteiset liharuoat, kovat juustot ja suolaiset pikkusyötävät muodostavat viinin kanssa hyvän makuparin.

Shiraz on kolmikon vivahteikkain viini, tietynlainen oman tiensä kulkija. Australia on kuuluisa Shiraz-viineistään eikä Wakefield Shiraz tee tähän poikkeusta: viinissä on paljon rakennetta, tanniineja ja muhkeaa hedelmäisyyttä, mutta myös lisäksi mausteikkuutta ja mehukkaita tummia sävyjä. Se on Cabernet’n tapaan hyvä ruokaviini, ja erityisesti riista- ja lammasruoat ovat lähellä sen sydäntä.

Kaikki Wakefieldin viinit ovat Alkon vakiovalikoimassa, ja myymäläsaatavuus vaihtelee tuotteittain. Viinit saa kätevimmin tilattuna Alkon verkkokaupasta omaan lähialkoon, tai katsomalla myymäläsaatavuuden jokaisen viinin kohdalla erikseen Alkon sivuilta.