Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Syysuutuus – Errázuriz Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon

Syysuutuus – Errázuriz Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon

Chilen parhaisiin viinintuottajiin kuuluvan Viña Errázurizin uutuusviini, Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon on saapunut valikoimiimme ja Alkoihin ympäri Suomen. Tästä viinistä voi olla hieman lapsellisen innoissaan, sillä sen lisäksi että Errázurizin nimi etiketissä on laadun tae, viinissä on persoonallisuutta ja luonnetta. Chilen viinit ovat Suomessa suosittuja täyteläisen pehmeiden ja pyöreiden makujensa ansiosta, mutta Aconcagua Alto menee askeleen pidemmälle ja yllättää raikkaudellaan ja tumman mehukkaalla, soljuvalla maulla.

Aconcagua Alto viittaa Errázurizin viljelysalueilla alueeseen, jossa viinitarhoja on istutettu hieman korkeammalle ilmanalalle merenpinnasta. Tarhat myötäilevät Aconcagua-jokea, jota Andien vuoristo ympäröi molemmilta puolilta. Korkeimpana huippuna koko Etelä-Amerikan mantereella nousee itse Aconcagua-vuori 6962 metrin korkeuteen, ja sekä meren läheisyys että Andeilta puhaltavat tuulet pitävät ilmaston viileänä ja viinit raikkaina. Errázurizin Cabernet Sauvignonissa maaperä ja ilmasto maistuu raikkaana suutuntumana ja viinin hapokkuus tekee siitä yhdessä tumman hedelmäisyyden ja mustaherukkaisuuden kanssa erittäin raikkaan elämyksen.

Alkoon saapunut vuosikerta on 2016, jonka sato on korjattu toissa vuoden keväällä. Vuosikerta on erinomainen (mm. James Suckling 94p.), ja Aconcaguassa se tuntui kylmänä keväänä ja erittäin lämpimänä kesänä. Viini on kypsynyt 14 kuukautta ranskalaisissa tynnyreissä, jotka antavat viinille mietoa tammisuutta ja pehmeää tanniinirakennetta.

Errázuriz Aconcagua Alto Cabernet Sauvignon on nappiviini syksyn ruokasesonkiin ja pimeneviin iltoihin. Viinin rypäleen ja rakenteen puolesta se sopii erinomaisesti erilaisille liharuoille, mutta sen raikkaus ja hapokkuus tekee siitä sopivan makuparin myös runsaille kasvisruoille, erilaisille juureksille ja juustoille. Viini on saatavilla useasta Alkosta sekä Alkon verkkokaupasta 19,89 euron hintaan. Kokeile, mitä Chile parhaimmillaan antaa!

Alkon Etiketti-lehdessä 3/2018 oli juttu Chilen viineistä ja Viña Errázurizista. Voit lukea jutun täältä.