Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Chateau Changyu

Chateau Changyu

Kiina on jo pitkään ollut iso viinimarkkina eurooppalaiselle viinille, ja kysyntä varsinkin vanhan maailman arvoviineille on ollut Kiinassa kasvussa, vaikuttaen näiden viinien hintoihin myös Euroopassa. Harva kuitenkaan tietää, että Kiina on itsekin iso viinintuottajamaa. Viljelypinta-alaa on jopa enemmän kuin Espanjassa, mutta viinituotanto on lähinnä keskittynyt kotimarkkinoille.

Laadukkaita kiinalaisia viinejä on viime aikoina tuotu kansainvälisille markkinoille, ja Alkon vakiovalikoima on saanut pidemmän tauon jälkeen  kiinalaisen punaviinin, joka tulee Kiinan arvostetuimmalta viinitalolta Chateau Changyultä. Changyu on ällistyttävän vanha viinintuottaja – ensimmäisiä köynnöksiä istutettiin jo 1800-luvun lopulla, mutta alkuaikoina eurooppalaisia rypäleitä ei saatu kasvamaan kiinalaisessa maaperässä. Viimeisen vuosikymmenen aikana Changyun viinintuotannon olosuhteet ja tekniikka ovat parantuneet valtavasti, ja viinien laatu on noussut kohisten.

Tänä päivänä Changyu valmistaa useita sarjoja viinejä kaikissa hintaluokissa. Valko-, puna- ja roséeviinien lisäksi Changyu tekee makeita jälkiruokaviinejä ja icewinea. Alkon vakiovalikoimaan tullut Changyu Noble Dragon on keskitäyteläinen punaviini, joka on tuotantomääriltään tuottajan suurimpia.

Cabernet Gernisch- ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä puristettu keskitäyteläinen punaviini Shandongin viinialueelta. Viini soveltuu varsin monipuolisesti erilaisille liharuoille, erityisesti kiinalaisille soijapohjaisille kastikkeille tai esimerkiksi Pekingin ankalle.

15,31 €

changyu_400