Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Riesling tuo kevään

Riesling tuo kevään

Lumet sulavat, päivä pitenee, kohta jo lakaistaan kadut ja jalkakäytävät puhtaaksi hiekasta. Alkaa tehdä mieli Rieslingiä – kevät on tullut!

Äkilliseen Rieslingin himoon paras ratkaisu on nauttia lasillinen Rieslingiä hyvän ruoan tai vähintäänkin hyvän seuran kanssa. Aromikas ja hapokas Riesling on valkoviiniksi runsas ja sen makumaailma tuo mieleen kypsän makeita hedelmiä, vaikka itse viini olisi jätetty kuivaksi. Eikä kaikki Riesling todellakaan ole kuivaa, vaan erityisesti saksalaiset tekevät niitä myös puolimakeina ja makeina. Rieslingin tuotetietoja katsellessa kannattaakin kiinnittää aina huomiota sokerin määrään, jotta tulee valinneeksi oikeantyyppisen viinin.

pauly1_1500_1000

Dr. Pauly-Bergweilerin viinejä Moselin jyrkillä rinnetarhoilla Saksassa.

Miltei kaikista Alkoista löytyvä saksalainen Dr. Pauly-Bergweiler Riesling Trocken on yksi helpoimmista viinivalinnoista kevään kasvisten kuten tuoreen parsan & hollandaisen tai vaikkapa kukkakaalirisoton kanssa. Viini on raikas ja sitruksinen.

Kokonaan toiselta puolelta maapalloa tuleva Villa Marian Cellar Selection Riesling on aromikas, kukkainen ja hieman mineraalinen Riesling. Sen rypäleet tulevat valikoiduilta tarhoilta Awatere- ja Wairau-laaksoista. Viini on täydellinen esimerkiksi yksinkertaisen sipulipiirakan kanssa, joissa sipuleihin on paistettu kunnollinen makeus ja rapsakkuus. Viini on myös oivallinen brie-juuston kanssa.

Puolimakeaa tyyliä mausteisen ruoan kylkeen edustaa Dr. Pauly-Bergweilerin Kabinett Riesling, joka on tarhaviini Mosel-joen jyrkiltä rinteiltä. Viinissä on matalampi alkoholimäärä (8,5%) ja hieman sokeria (45 g/l), mutta sen eloisa hapokkuus tekee viinistä todella tasapainoisen ja miellyttävän. Viini sopii erityisesti mausteisille aasialaisille ruoille. Kokeile esimerkiksi muscovado-sokerilla, soijalla ja inkiväärillä maustetun lohifiléen kanssa. Viini on tilausvalikoiman tuote, eli saat sen muutamalla klikkauksella lähialkoosi noudettavaksi.

Berg-trocken_400

Klassinen kuiva saksalainen Riesling. Monipuolinen ruokaviini kevään kattauksiin.

12,40 €

villamaria_ries_400

Uuden-Seelannin raikas ja mehukas viini Marlborough’n viinialueelta.

17,90 €

Dr-Pauly-Bergweiler-750ml-Uerzig_400

Puolimakea, matala-alkoholinen herkkupala mausteiselle ruoalle.

22,40 €