
Viinisuositukset pääsiäiseen
Useasti kuulee sanottavan, että talven punaviinikausi loppuu pääsiäiseen, jonka jälkeen viininenä hakeutuu valkoviinien äärelle. Tätä siirtymää alleviivaa myös satokausikalenteri, kun ensimmäiset parsaniput saadaan kauppoihin ja tuoreet vuosikerrat useista valkoviineistä ilmestyvät Alkon hyllyille ja ravintoloiden viinilistoille. Ensin on kuitenkin pitkä pääsiäisviikonloppu, ja aika nauttia punaviiniä lampaan tai karitsan kyytipoikana.

Pääsiäiseen sopii rotevat, täyteläiset ja maanläheiset punaviinit. Tietyt viinityylit, kuten espanjalaiset Tempranillo-rypäleestä puristetut Crianzat ja Reservat, sopivat erinomaisesti lampaanpaisteille yrttien ja valkosipulin makumaailmaan, mutta sopivia viinejä löytyy monilta muiltakin viinialueilta ja monista muista rypäleistä. Tammikypsytetty Shiraz, Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc sopivat mainiosti.
Perinteisen paistin lisäksi lammasta ja karitsaa voi valmistaa monella tavalla, mikä kannattaa ottaa viinin valinnassa huomioon. Esimerkiksi ylijääneestä lampaanpaistista voi valmistaa seuraavana päivänä mausteisen curryn, jolle saattaakin sopia aromikas valkoviini punaviinin sijaan. Pääsiäislomaa voi myös juhlistaa arvokkaammilla viineillä, jotka ovat jo lähtökohtaisesti ruokaystävällisiä.
Mahdollisuuksia on monia, ja gastronomian ystävä voi valita vaikka pari-kolme erilaista viiniä pääsiäiselle. Onhan viikonloppu kuitenkin normaalia pidempi ja otollinen vaikkapa meditaatiohetkelle juustolautasen äärellä.
Tässä viinisuosituksemme pääsiäiselle.
Huom! Tilausvalikoiman tuotteet kannattaa tilata vielä tällä viikolla, jotta ne toimitetaan ennen pääsiäistä.

Klassisen mehukas ja täyteläinen lammasviini. Sopii monenlaiselle pääsiäisruoalle sekä juustoille.
9,98 €

Syvän hienostunut punaviini pääsiäisen pääruoan sekä juustolautasen seuralaiseksi.
13,40 €

Hieno lammas- ja riistaviini persoonallisin vivahtein. Tilausvalikoiman tuote.
19,99 €