Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Viinisuositukset pääsiäiseen

Viinisuositukset pääsiäiseen

Useasti kuulee sanottavan, että talven punaviinikausi loppuu pääsiäiseen, jonka jälkeen viininenä hakeutuu valkoviinien äärelle. Tätä siirtymää alleviivaa myös satokausikalenteri, kun ensimmäiset parsaniput saadaan kauppoihin ja tuoreet vuosikerrat useista valkoviineistä ilmestyvät Alkon hyllyille ja ravintoloiden viinilistoille. Ensin on kuitenkin pitkä pääsiäisviikonloppu, ja aika nauttia punaviiniä lampaan tai karitsan kyytipoikana.

Pääsiäiseen sopii rotevat, täyteläiset ja maanläheiset punaviinit. Tietyt viinityylit, kuten espanjalaiset Tempranillo-rypäleestä puristetut Crianzat ja Reservat, sopivat erinomaisesti lampaanpaisteille yrttien ja valkosipulin makumaailmaan, mutta sopivia viinejä löytyy monilta muiltakin viinialueilta ja monista muista rypäleistä. Tammikypsytetty Shiraz, Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc sopivat mainiosti.

Perinteisen paistin lisäksi lammasta ja karitsaa voi valmistaa monella tavalla, mikä kannattaa ottaa viinin valinnassa huomioon. Esimerkiksi ylijääneestä lampaanpaistista voi valmistaa seuraavana päivänä mausteisen curryn, jolle saattaakin sopia aromikas valkoviini punaviinin sijaan. Pääsiäislomaa voi myös juhlistaa arvokkaammilla viineillä, jotka ovat jo lähtökohtaisesti ruokaystävällisiä.

Mahdollisuuksia on monia, ja gastronomian ystävä voi valita vaikka pari-kolme erilaista viiniä pääsiäiselle. Onhan viikonloppu kuitenkin normaalia pidempi ja otollinen vaikkapa meditaatiohetkelle juustolautasen äärellä.

Tässä viinisuosituksemme pääsiäiselle.

Huom! Tilausvalikoiman tuotteet kannattaa tilata vielä tällä viikolla, jotta ne toimitetaan ennen pääsiäistä.

pata_negra_400

Klassisen mehukas ja täyteläinen lammasviini. Sopii monenlaiselle pääsiäisruoalle sekä juustoille.

9,98 €

pisano400

Rustiikkinen Pinot Noir Uruguaysta. Erikoisempaa vaihtoehtoa hakevalle!

13,30 €

santa_julia_viognier400

Aromaattinen luomuvalkoviini esim. mausteiselle currylle riisin kera.

9,90 €

vina-real-crianza-400

Raikas ja mausteinen viini lampaalle. Tilausvalikoiman tuote.

14,60 €

wakefield_cab_400

Syvän hienostunut punaviini pääsiäisen pääruoan sekä juustolautasen seuralaiseksi.

13,40 €

pillitteri-cabernet-franc_400

Hieno lammas- ja riistaviini persoonallisin vivahtein. Tilausvalikoiman tuote.

19,99 €