Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Uutuuksia Shiraz-valikoimiin

Uutuuksia Shiraz-valikoimiin

Alkossa vietetään maaliskuun alussa australialaisen Shiraz’n teemaviikkoja, ja olemme tuoneet muutaman mielenkiintoisen shiraz-viinin Alkon tilausvalikoimaan tätä varten. Viinit ovat erityisen herkullisia, ja niiden avulla voi tutustua australialaiseen viinikulttuuriin ja sen kuuluisampaan viinityyliin –  täyteläiseen ja voimakkaaseen shiraziin.

Vaikka Australiassa nykyään on trendikästä kohdistaa huomiota myös muihin viinityyleihin, on shiraz’lla edelleen valta-asema viinintuotannossa, ja moniulotteisten shirazien valmistus on sitä mitä aussit parhaiten osaavat. Paahteisen aurinkoisesta ilmastosta tulevissa viineissä on verrattaen melko suuri alkoholipitoisuus, ja niiden makupiirteisiin tulee usein maanläheistä pippurisuutta, eukalyptusta ja savuisuutta. Samalla viinit ovat erittäin mehukkaita.

MW-CD-2

Maan kuuluisampiin tuottajiin kuuluvalla McGuigan Winesilla on tarhoja kaikilla Australian tunnetuilla viinialueilla, ja talo tuottaa yli 60 eri viiniä. McGuigan kuuluu Australian Vintage -emoyhtiöön, joka omistaa myös Nepenthe– ja Tempus Two -viinitalot. McGuigan on valittu useampaan otteeseen Australian parhaaksi viinintuottajaksi, ja sen viinivalikoima kattaa erityylisiä viinejä hedelmäisistä ja mutkattomista arkiviineistä hienoihin rotuviineihin.

McGuigan Founder’s Shiraz tulee lämpimästä Barossa Valleystä, ja viini on tummasävytteinen ja kirsikkainen. Se on tehty edustamaan Barossa Valleyn viinejä tyylipuhtaimmillaan.

Nepenthe Altitude Shiraz tulee Adelaide Hillsin kukkuloilta, maantieteellisesti hyvin läheltä Barossa Valleytä, mutta viileämmän ilmaston alueelta. Viileämpi kasvualue antaa viinille täyteläisyydestään huolimatta tiettyä raikkautta.

McGuigan Hand Made Shiraz on arvostetuilta Langhorne Creekin tarhoilta valmistettu viini, jonka voi helposti unohtaa kellariin 10 vuodeksi. Viini on upean voimakas ja vivahteikas.

Viinit ovat tilausvalikoiman tuotteita, ja saat tilattua ne Alkon verkkokaupasta näppärästi  valitsemaasi Alkon myymälään.

founders-range-bottle-shiraz-e14_400

Tumma ja tyylipuhdas viini.

16,99 €

NEP_Altitude_Shiraz_5ec56b08-f33_400

Adelaide Hillsin viileämmän ilmaston shiraz.

19,99 €

McGuigan-Hand-Made-Shiraz_400

Langhorne Creekin harvinainen herkkuviini.

34,99 €