Blog

Social Wines / Ajankohtaista  / Pata Negra 20 vuotta Suomessa

Pata Negra 20 vuotta Suomessa

Pata Negra Gran Reserva on monille tuttu punainen espanjalaisviini, ja sen ilmestymisestä Alkon valikoimaan tulee maaliskuussa 20 vuotta. Se saapui Suomeen kevättalvella 1998, ja on siitä lähtien pitänyt paikkansa Alkon vakiovalikoimassa. Viinin suosio on peruja sen hyvästä hinta-laatusuhteesta ja valloittavan pehmeästä, tammisesta mausta. Viini on tasalaatuinen eikä vuosikertojen välillä ole liian suuria makueroja.

Voi helposti sanoa, että Pata Negra on espanjalaisen viinityylin edustaja puhtaimmillaan: se on tehty maan omasta Tempranillo-rypäleestä ja viininvalmistustapa on sekin periespanjalainen. Viini kuuluu Gran Reserva -luokitukseen, mikä edellyttää, että viiniä on kypsytetty ensin tammitynnyreissä vähintään 2 vuotta ja sen jälkeen vielä pullossa 3 vuotta ennen markkinoille pääsyä. Markkinoilla olevat Gran Reservat ovat siis jo lähtökohtaisesti vähintään viisi vuotta vanhempaa vuosikertaa nykyhetkestä. Pitkä kypsytys edesauttaa sitä, että viinin maku pyöristyy, tanniinit pehmenevät ja viinin kokonaisvaikutelmasta tulee täyteläinen ja miellyttävä. Lisäksi Tempranillo rypäleenä on itsessään hyvin mausteinen tuoden viiniin luonteikkuutta.

Pata Negra pysyy viinikulttuurissamme mutkattomana, mausteisen täyteläisenä yleisviininä ja monipuolisena ruokaviininä. Se soveltuu erinomaisesti esimerkiksi mausteisille uuniruoille kuten lasagnelle tai moussakalle, tapaksille ja juustoille ja muille pikkusuolaisille naposteltaville. Kaiken lisäksi sen hinta on juuri tipahtanut kymmenen euron paremmalle puolelle, ja pullon saa Alkosta 9,98 eurolla.

¡Salud!